%!TEX ROOT=main.tex

\section{Porovnání výsledků}

Na Obrázku \ref{fig:porovnani_vysledku_grafy} můžeme vidět grafy odhadu sklonu tratě ze třech rúzných rychlostí vozítka porovnány 
se známým profilem.

\todo{České popisy os atd.}

\begin{figure}[hbt!]

    \begin{subfigure}{.475\linewidth}
      \includegraphics[width=\linewidth]{Experiment lego mindstorms/Images/gear_1.pdf}
      \caption{Odhad sklonu s nastavenou základní rychlostí vozítka 50 mm/s}
      \label{fig:grade_estimation_lego_gear1}
    \end{subfigure}\hfill % <-- "\hfill"
    \begin{subfigure}{.475\linewidth}
      \includegraphics[width=\linewidth]{Experiment lego mindstorms/Images/gear_2.pdf}
      \caption{Odhad sklonu s nastavenou základní rychlostí vozítka 100 mm/s}
    \label{fig:grade_estimation_lego_gear2}
    \end{subfigure}
    
    \medskip % create some *vertical* separation between the graphs
    \begin{subfigure}{.475\linewidth}
      \includegraphics[width=\linewidth]{Experiment lego mindstorms/Images/gear_3.pdf}
      \caption{Odhad sklonu s nastavenou základní rychlostí vozítka 150 mm/s}
      \label{fig:grade_estimation_lego_gear3}
    \end{subfigure}\hfill % <-- "\hfill"
    \begin{subfigure}{.475\linewidth}
      \includegraphics[width=\linewidth]{Experiment lego mindstorms/Images/gear_4.pdf}
      \caption{Odhad sklonu s nastavenou základní rychlostí vozítka 200 mm/s}
      \label{fig:grade_estimation_lego_gear4}
    \end{subfigure}
    
    \caption{Porovnání odhadu sklonu dráhy jízdy různých rychlostí se známým etalonem}
    \label{fig:porovnani_vysledku_grafy}
\end{figure}

Pro kvantifikování chyb jsem vypočítal RMSE hodnoty jednotlivých vygenerovaných bodů filtrů, podle vzorce: 
\begin{equation}
  RMSE = \sqrt{\frac{1}{n}\Sigma_{i=1}^{n}{\Big(\hat{y_i} - y_i\Big)^2}}
\end{equation}
Výsledky můžeme vidět v tabulce \ref*{tab:RMSE_lego_mindstorm}. Z hodnot RMSE a výslednýh grafů lze jasně vidět, že \textit{imufilter} 
dopadl značně lépe než \textit{complementaryFilter}. U komplementárního filtru vidíme jasný trend zhoršení výsledků při nižších rychlostech.
Toto bude způsobeno aditivní chybou, která se zvětšuje při delší jízdě vozítka, proto není vhodné filtr použít pro delší trasy. 
O Nepřímém Kalmanovu filtru se nic s jistotou z výsledků říct nedá, zdá se, že si drží podobnou hodnotu RMSE při jakékoliv rychlosti.
\par
Jelikož \textit{imufilter} dopadl lépe v následujících kapitolách bude používán pro porovnání naimplementovaných algoritmů.   
\begin{table}
  \centering
  \begin{tabular}{|c|c|c|}
    \hline
    Rychlost vozítka [mm/s] & RMSE IMU filtr [~] & RMSE komplementární filtr [~]\\
    \hline \hline
    50 & 1.746 & 9.5901  \\ \hline
    100 &  1.7080 & 6.4736 \\ \hline
    150 &  1.6391 & 5.0663 \\ \hline
    200 &  1.9061 & 4.4006 \\ \hline
  \end{tabular}
  \caption{Výsledné RMSE hodnoty použitých filtrů oproti předem známým správným hodnotám}
  \label{tab:RMSE_lego_mindstorm}
\end{table}

