%!TEX ROOT=main.tex

\chapter{Model podélné dynamiky kolejového vozidla}
\label{sec:model}
Největší problematika odhadu sklonu vozovky je dle mého názoru nedostatek reálných dat, podle kterých by se funkčnost metod následně ověřovala.
Proto jsem se rozhodl vytvořit model kolejového vozidla, kterému by byl libovolně uživatelsky zvolený profil zadán.
Model by následně data potřebná pro fúzi vygeneroval.
Dále bude využit i pro stavový popis, který budou v následující kapitole využívat algoritmy stavových pozorovatelů.  
\par
V kapitole nejdříve seznámím čtenáře s fyzikálními vzorci, podle kterých následně vytvořím model v prostředí Simulink.
Na konci kapitoly porovnám data vygenerovaná vytvořeným modelem s daty reálného kolejového vozidla.

\input{Model/vzorce.tex}

\input{Model/profily.tex}

\newpage 

\input{Model/simulink.tex}
