%!TEX ROOT=main.tex

\section{Profily dráhy}
\label{sec:altitudes}

Pro simulaci dat je nutné přidat do simulace výškové a následně úhlové profily dráhy, na kterém namodelované vozidlo pojede.
\par
Rozhodl jsem se použít dva výškové profily, jeden, na kterém naladím parametry metod a druhý na ověření metod.
První výškový profil je z trati pražské tramvajové linky číslo 7 ze stanice Depo Hostivař do stanice Radlická (dále označován jako první profil).
Výškový profil byl vygenerovány pomocí dat získaných z \textit{OpenStreetMap}\footnote[1]{OpenStreetMap.[cit.2023-05-21].Dostupné z: https://www.openstreetmap.org/}. Profil jsem získal od spolužáka Jakuba Kašpara. 
\par 
Druhý výškový profil byl také vygenerován pomocí \textit{OpenStreetMap}\footnotemark[1] a je z trati pražské tramvajové linky číslo 20 
ze zastávky Sídliště Barrandov do zastávky Divoká Šárka (dále označován jako druhý profil). Profil jsem použil z diplomové práce Petra Hrycha~\cite{hrych}.
\par
Vygenervané výškové profily a jejich numerickou derivaci představující sklony lze vidět na obr.~\ref{fig:profiles_of_trams}.

\begin{figure}[hbt!]

  \begin{subfigure}{.475\linewidth}
    \includegraphics[width=\linewidth]{Model/figs/vyskovy_profil_kaspar.eps}
    \caption{Vyfiltrovaný výškový profil tramvaje číslo 7}
  \label{fig:vysky_kaspar}
  \end{subfigure}
  \begin{subfigure}{.475\linewidth}
    \includegraphics[width=\linewidth]{Model/figs/vyskovy_profil_hrych.eps}
    \caption{Vyfiltrovaný výškový profil tramvaje číslo 20}
    \label{fig:vysky_hrych}
  \end{subfigure}\hfill % <-- "\hfill"

  \medskip % create some *vertical* separation between the graphs
  \begin{subfigure}{.475\linewidth}
    \includegraphics[width=\linewidth]{Model/figs/uhlovy_profil_kaspar.eps}
    \caption{Úhlový profil odpovídající výškovému profilu linky číslo 7}
    \label{fig:uhly_kaspar}
  \end{subfigure}
  \begin{subfigure}{.475\linewidth}
    \includegraphics[width=\linewidth]{Model/figs/uhlovy_profil_hrych.eps}
    \caption{Úhlový profil odpovídající výškovému profilu linky číslo 20}
    \label{fig:uhly_hrych}
  \end{subfigure}\hfill % <-- "\hfill"
  
  \caption{Výškové a úhlové profily pro simulaci dat}
  \label{fig:profiles_of_trams}
\end{figure}